Mina data---------Mål---------Träningsplan---------Motionskajaken---------Paddel---------Förkyld---------H-båt---------Kajakprovardag

tisdag 9 november 2010

Stympad

Styre, styrstolpe, sadel, sadelstolpe, vevarmar, pedaler och lite till är bortstympat. En 150 mm kilremsskiva anpassad till kedjekransen, men inte fastbultat ännu. Svänghjulet på denna motionscykel är utrustat med kuggkrans med frihjul, vilket jag tror underlättar för mig. Rembroms är kvar och funkar bra. Vevlagret är standard och går lätt att byta om det börjar krångla och dessutom borde det vara starkt nog för många timmars torrpaddling. Snart dax att bygga bänk. Räcker det med en sitthöjd på 600 mm för att undvika att ta i golvet med paddelskaftet?

6 kommentarer:

  1. 60cm sitthöjd låter helt ok! Min dansprint var tom lite lägre!

    /Janne

    SvaraRadera
  2. Tips
    Kolla upp om du kan ändra på utväxlingen på cykeldelen, tror att det stackars svänghjulet kommer att snurra alldeles otroligt snabbt om du ska köra med normal frekvens och paddellängd
    Olle

    SvaraRadera
  3. Tackar Olle. Det går men är lite bökigt. Jag hoppas att jag tänkt rätt och hamna på normalt varvtal på svänghjulet. Vi får se.

    SvaraRadera
  4. leifgwennberg@hotmail.com12 november 2010 kl. 19:30

    Hej!
    Jag har byggt en fungerande paddelmaskin med liknande delar. Jag har (genom att svarva till
    det inpressade navet i svänghjulet) kunnt sätta en kuggkrans med spärr på vardera sidan av svänghjulet. På så sätt får man två spärrmekanismer som arbetar oberoende av varandra.

    SvaraRadera
  5. Hej Leif,
    Det låter som en riktigt god lösning. Har du lite bilder? Min mejl: patrik.kjellman(at)home.se

    SvaraRadera